Social fixed

SKLEP W TRAKCIE BUDOWY, ZAPRASZAMY WKRÓTCE!

Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu nasionaregionalne.edu.pl

  1. Informacje ogólne: niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Odbiorców w związku z korzystaniem przez nich z usług zamawiania Obiektów poprzez System.
  2. Administratorem danych osobowych zawartych w systemie jest Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin – Państwowy Instytut Badawczy z siedzibą w Radzikowie, 05-870 Błonie KRS 0000074008, NIP 5290007029, REGON 00007948000000.
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  4. Administrator nie przewiduje celowego gromadzenia danych osobowych osób fizycznych poniżej 18 roku życia.
  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    1. adekwatnie do potrzeb przetwarzania,
    2. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
    3. poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz  “Cookies”].
  6. Dane osobowe przetwarzane są w celach:
    1. realizacji zawartej pomiędzy stronami Umowy, w tym przekazywania danych osobowych wyznaczonym osobom w instytucjach współpracujących, jeżeli zamówione Produkty nie znajdują się u Administratora i konieczne jest wysłanie go z innej lokalizacji,
    2. kontaktowania się z Odbiorcą w celach związanych z realizacją zawartej umowy.
  7. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji Umowy. Niepodanie wymaganych w Formularzu rejestracji danych osobowych skutkuje brakiem możliwości zawarcia Umowy.
  8. Rodzaj i ilość zbieranych przez serwis danych są ograniczone do niezbędnego minimum, wymaganego do świadczenia usług na rzecz użytkownika.
  9. Niezbędne dane osobowe podawane przez Odbiorcę w Formularzu rejestracji w serwisie nasionaregionalne.edu.pl to:
    1. adres e-mail.
  10. Niezbędne dane osobowe podawane przez Odbiorcę do realizacji zamówienia w serwisie nasionaregionalne.edu.pl to:
    1. adres e-mail,
    2. imię i nazwisko,
    3. numer telefonu,
    4. adres do wysyłki.
  11. Podanie danych osobowych, które nie są niezbędne do realizacji usługi (nie oznaczonych gwiazdką) nie jest obligatoryjne, a ich przetwarzanie przez System zależy od wyrażenia na to zgody przez Odbiorcę.
  12. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych, chyba, że:
    1. osoba, której dane dotyczą wyrazi zgodę na takie działanie,
    2. obowiązek przekazania danych wynika (lub będzie wynikał) z przepisów prawnych.
  13. Odbiorca ma dostęp do danych wpisanych w Formularzu rejestracji i zamówienia oraz może je modyfikować po zalogowaniu się do Konta.
  14. Odbiorca ma prawo w każdej chwili, bez podania przyczyny i bez ponoszenia z tego tytułu jakichkolwiek opłat, wystąpić o usunięcie swoich danych osobowych (usunięcie Konta) i zaprzestania ich przetwarzania, jeżeli te dane nie są już niezbędne realizacji celów, w których były przetwarzane. Taki wniosek należy kierować w szczególności za pośrednictwem poczty elektronicznej lub pisemnie na adres Administratora Danych Osobowych.
  15. Dane osobowe są przechowywane przez czas istnienia założonego przez Odbiorcę konta użytkownika, ale nie krócej, niż czas potrzebny na realizację umowy.
    1. Wszystkie zebrane dane są używane do prowadzenia analiz statystycznych, przy czym są one uprzednio zanonimizowane, aby zapewnić jak najwyższą ochronę praw i wolności Odbiorców.
  16. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  17. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis nasionaregionalne.edu.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
Footer info
logo nasiona regionalne

Pon-Pt 08:00 - 15:00+48 22 733 46 44

Napisz
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium